Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Παιονία : Πρώτη συνάντηση στελεχών του συνδυασμού «Παιονία Ισχυρή».


Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου έγινε η πρώτη συνάντηση των στελεχών της δημοτικής παράταξης του Δήμου Παιονίας «Παιονία Ισχυρή» του Δημάρχου κ. Χρήστου Γκουντενούδη στον Πολύκαστρο.

Παρευρέθηκε το σύνολο των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής Παιονίας αλλά και οι νέοι υποψήφιοι που θα κατέλθουν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού και Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης κατά την εισήγηση του αναφέρθηκε απολογιστικά για το έργο της δημοτικής αρχής αυτά τα σχεδόν πέντε χρόνια της διοίκησης του δήμου αλλά και στους στόχους για την νέα δημοτική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2019.
Απευθυνόμενος στα στελέχη της δημοτικής παράταξης ο κ. Γκουντενούδης είπε μεταξύ άλλων «Μέσα από τη σωστή και διαφανή διαχείριση η οποία συνεχίζεται, στόχος μας είναι να καταφέρουμε να κρατήσουμε το τραίνο στις ράγες και να θωρακίσουμε όσο είναι δυνατόν τα βαγόνια του. Να προσφέρουμε στους δημότες μας αυτό για το οποίο μας εξέλεξαν και αυτό για το οποίο θα μας εμπιστευθούν ξανά. Μέλημα μας ήταν και είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Να καταβάλουμε τις μέγιστες των προσπαθειών μας ώστε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο τις τοπικές υποθέσεις και να ελαφρύνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Μέσα σε αυτά τα δύσκολα ομολογουμένως χρόνια και με γνώμονα την υλοποίηση του προγράμματος επί του οποίου δεσμευθήκαμε ενώπιον των συνδημοτών μας, πρώτιστο μέλημα μας ήταν η τακτοποίηση και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.
Στην αντίστοιχη προηγούμενη τετραετία, η πρώην δημοτική αρχή διαχειρίστηκε σχεδόν 8 εκ. ευρώ παραπάνω κρατικής επιχορήγησης (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ, οφειλόμενα και επιχορήγηση από το ΥΠΕΣ για εξόφληση ληξιπροθέσμων) κι εκτός αυτού φυσικά μεσούσης της προηγούμενης θητείας κορυφώθηκε και η διαδικασία προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για το ΕΣΠΑ 2007-2013.
Αυτό σημαίνει ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή διαχειρίστηκε σχεδόν δυο προϋπολογισμούς κρατικής επιχορήγησης παραπάνω από εμάς μέσα σε μια τετραετία!
Και αντί αυτό να αποτυπωθεί σε έργα για του δημότες, ο Δήμος στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Εμείς, καταφέραμε να μειώσουμε δραστικά τις λειτουργικές δαπάνες, περιορίζοντας στο μέγιστο την σπατάλη πόρων, μειώνοντας τα τοκοχρεολύσια μέσω ανακεφαλαιοποίησης των δανείων και δημιουργώντας αποθήκη υλικών αλλά και διαδικασίες εξορθολογισμού του κόστους.
Υλοποιούμε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου με παρεμβάσεις σε όλους τους οικισμούς μας αλλά και μεγάλα έργα μέσω ΕΣΠΑ, όπως ο βιολογικός της Γουμένισσας, η αποχέτευση Πολυκάστρου και η ένταξη σε προγράμματα των βιολογικών καθαρισμών Α. Πέτρου, Ποντοηράκλειας, Βαφειοχωρίου.
Η μεταφορά νερού από τις πηγές Παίκου πλέον έχει μπει στο τελικό στάδιο, όπως και η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στο Πολύκαστρο η οποία θα είναι έτοιμη για τον επόμενο χειμώνα. Οι παιδικές χαρές σε όλο το δήμο εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως και η ανανέωση του στόλου των οχημάτων. Υποβλήθηκαν και θα εγκριθούν προτάσεις στο πρόγραμμα Leader για σειρά παρεμβάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα σε όλο το δήμο. Τακτοποιήσαμε άμεσα κτηματογραφικά όλη την ακίνητη περιουσία του δήμου η οποία ήταν στον αέρα από την προηγούμενη διοίκηση και κινδύνευε να περιέλθει στο υπερταμείο. Επίσης ετοιμάζουμε προς δημοπράτηση το ολοκληρωμένο σχέδιο για τον οδοφωτισμό, την ενεργειακή αναβάθμιση και την αυτοματοποίηση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων με εφαρμογές smart cities για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Παιονίας.
Η δημοτική παράταξη «Παιονία Ισχυρή» ΔΕΝ χρειάζεται νέα προγραμματική διακήρυξη αφού ήδη βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης των προγραμματικών δεσμεύσεων από τις προηγούμενες εκλογές.
Η παράταξη μας παραμένει ισχυρή και ενωμένη μακριά από μικροπολιτικές λογικές συναλλαγής. Τα αφήνουμε αυτά για εκείνους που δεν έχουν να πουν κάτι ουσιαστικό για την πρόοδο του δήμου μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Για μια Παιονία Ισχυρή».













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.