Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Παιονία : Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη του Κιλκίς , σύμφωνα με το Πρόγραμμα που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, τελέστηκε Αρχιερατική Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, θυμάτων του Τουρκικού Κράτους, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ παρουσία σύσσωμων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου, των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων των Μικρασιατικών Συλλόγων Ν.Κιλκίς και πλήθος κόσμου. 


Ομιλήτρια εντός του ναού, μετά το Μνημόσυνο, ήταν η κυρία Ευθυμιάδου Ελένη, Φιλόγολος του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς. 
Η εκδήλωση φορτίστηκε συναισθηματικά όταν με το κλείσιμο της ομιλίας σύσσωμο το πλήρωμα της εκκλησίας ακολούθησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη στο ψάλσιμο του Εθνικού μας ΄Υμνου. 
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τρισάγιο στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων, στο νέο δημοτικό πάρκο Κιλκίς, όπου και κατατέθηκαν στεφάνια από τις Αρχές και Μικρασιάτικους Συλλόγους.
Κατέθεσαν στεφάνια:
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο, ουρανός, φυτό, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες
Ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής του Ν. Κιλκίς, κ. Γ. Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Α. Βεργίδης, ως Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γ. Φραγγίδης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας «Πόντος» Ταξίαρχος κ. Μποσμαλής Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δ.Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Π.Θωμαϊδης, , ως Επρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δ. Χαραλαμπίδης, ο Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Υποπυραγός κ. Α.Ζιούτας, ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ν.Κιλκίς κ. Ε.Μαυρογόνατος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων: Μικρασιατών Πολυκάστρου και Περιχώρων, Πανελλήνιου Μορφωτικού Συλλόγου Μικρασιατών «Το Κίζδερβεντ», Πολιτιστικού Μορφωτικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Φανού και της Εταιρείας Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.