Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Βουλευτικό ΒΗΜΑ : Ερώτηση Ειρήνης Αγαθοπούλου για τα προβλήματα των καστανοπαραγωγών της Παιονίας


Ερώτηση Ειρήνης Αγαθοπούλου 
για τα προβλήματα των 
καστανοπαραγωγών  της Παιονίας

Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς κατέθεσε ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη λήψη μέτρων ή μη εκ μέρους της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των καστανοπαραγωγών του Ν. Κιλκις και συγκεκριμένα του Δήμου Παιονίας.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην ανάρτηση των δασικών χαρτών και λήφθηκε μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών ώστε να μην κωλύεται η παροχή των αγροτικών επιδοτήσεων στους παραγωγούς.

Παρά την σημαντική πρόοδο δεν έχει ακόμη επιλυθεί με οριστικό τρόπο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του καστανοδάσους του Παϊκου καθώς και η ανέφελη παροχή των επιδοτήσεων.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου ενημερώθηκε για τα παραπάνω προβλήματα από εκπροσώπους των καστανοπαραγωγών και την διοίκηση του συνεταιρισμού και παραμένει αρωγός για την επίλυση τους. Ερωτώνται λοιπόν οι αρμόδιοι υπουργοί εάν το υπό κατάθεση νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα λάβει υπ’ όψιν της και τους καστανοπαραγωγούς του Παΐκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.