Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ: Η «Ευρωπαίων Πόλις» στο επίκεντρο.

 

Στην Αρχαία Ευρωπό ενόψει της Ημέρας της Ευρώπης ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς προσκεκλημένος του Δημάρχου Παιονίας κ. Κωνσταντίνου Σιωνίδη
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, θα επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Παιονίας κ. Κωνσταντίνου Σιωνίδη, την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 και ώρα 11.15.
Ο κ. Σχοινάς επέλεξε να επισκεφτεί την Αρχαία Εύρωπο μια εποχή με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς φέτος τιμώνται τα 40 χρόνια από την Ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, ενώ την ίδια περίοδο με αφορμή και την Ημέρα της Ευρώπης που εορτάζεται την 9η Μαΐου, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετέχει σε επετειακές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στην Παιονία, στο πλαίσιο των δράσεων της 9ης Μαΐου αποτελεί μεγάλη τιμή και γεγονός μείζονος σημασίας για την περιοχή. Η παρουσία του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ αναδεικνύει την ευρωπαϊκή διάσταση του μνημείου, συμβάλλοντας στην διεθνή προώθηση λιγότερο γνωστών αλλά ιδιαίτερα σημαντικών σημείων της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς
Η γενέτειρα του Αρχιστράτηγου του Μ. Αλεξάνδρου, Σέλευκου, που από τα σπλάχνα του εδάφους της αναδείχθηκαν σπουδαία ευρήματα όπως ο Κούρος της Ευρωπού αλλά και η επιγραφή "Ευρωπαίων η πόλις", μπορεί και αξίζει να αποτελέσει σπουδαίο δεδομένο στον άξονα της τουριστικής ανάδειξης της Παιονίας σε συνάρτηση πάντα με τα ταφικά αρχαιολογικά μνημεία της Τούμπας και της Μεσιάς, το φυσικό απόθεμα του Πάικου, τον ιστορικό θησαυρό των Παγκοσμίων Πολέμων και του συνόλου των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
Ο κ. Σχοινάς, σύμφωνα με τις Υγειονομικές Οδηγίες και βάσει πρωτοκόλλου θα γίνει δεκτός από το Δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη, σε ειδική εκδήλωση τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από τον Covid-19, εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ευρωπού.
Στην ειδική εκδήλωση θα παραστούν θεσμικοί παράγοντες της Παιονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι των ΜΜΕ ενώ στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ξενάγησή του από την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κιλκίς κ. Γεωργία Στρατούλη.
Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Παιονία, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τον τουρισμό και την ανάπτυξη της χώρας, σηματοδοτεί το άμεσο ενδιαφέρον και την έμπρακτη υποστήριξη των προσπαθειών του Δήμου Παιονίας για την στοχευμένη ανάδειξη του τουριστικού πλούτου της περιοχής.
Με βάση το στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης του δήμου, η καλλιέργεια ισχυρών συνεργειών με θεσμικά κέντρα όπως η έδρα της ΕΕ, οδηγεί στην ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος σύγχρονων προδιαγραφών και διαχρονικής προοπτικής.
Η υποστήριξη των στρατηγικών δημοτικών στόχων από διεθνείς και ευρωπαϊκούς παράγοντες, προσθέτει υπεραξία στο πλαίσιο εξέλιξής τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.