Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Δήμ. Παιονίας : Δεν εγκρίθηκε ίδρυση υποκαταστήματος της Τράπεζας Σερρών στο Πολύκαστρο / ΒΙΝΤΕΟ


 Τo ζήτημα με την ίδρυση και λειτουργία νέου τραπεζικού υποκαταστήματος από πλευράς της συνεταιριστικής τραπέζης Σερρών στο Πολύκαστρο έφερε προς συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γκουντενούδηςεπιζητώντας σχετική ενημέρωση από πλευράς το δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδηγιά το επίμαχο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται, ότι η έδρα του δήμου Παιονίας υπέστη σε μέγιστο βαθμό τις συνέπειες από την πολιτική μείωσης του αριθμού τραπεζικών υποκαταστημάτων, που εφάρμοσαν γιά διαφόρους λόγους (κυρίως λόγω της δραστικής μειώσεως τραπεζικών συναλλαγών μετά την εφαρμογή ηλεκτρονικών συστημάτων) οι συστημικές τράπεζες σε όλη την ελληνική επικράτεια, καταργώντας δεκάδες υποκαταστημάτων, όπως αυτά του Πολυκάστρου Εθνικής Τράπεζας, Πειραιώς, «Άλφα», «Γιούρομπανκ».

Γεγονός το οποίο επί της ουσίας κέντρισε και το ενδιαφέρον του συνεταιριστικού πιστωτικού ιδρύματος, σε συγκερασμό και με προτροπές από πολιτικά στελέχη του τόπου μας να διερευνήσει την προοπτική ίδρυσης υποκαταστήματος στο Πολύκαστρο.

Μάλιστα, γιά τον σκοπό αυτό υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της είχαν επισκεφθεί την περιοχή, έχοντας συνάντηση και με την δημοτική αρχή, προκειμένου να συνδράμει προς την εν λόγω κατεύθυνση.

Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν έλαβε την σχετική έγκριση από πλευράς της αρμόδιας Τράπεζας της Ελλάδας, όπως ανέφερε στην απάντηση του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιωνίδης, και το εγχείρημα δεν είχε αίσιο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.