Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ : Πολύκαστρο - «Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για την ανάπτυξη ημι-υπόγειων κάδων »




Μία προγραμματική δέσμευση της διοίκησης του δήμου Παιονίας, δρομολογείται με την υποβολή πρότασης στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ για την «προμήθεια συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων».
Η πρόταση αφορά έργο προϋπολογισμού 228.408,00€ που πρόκειται να συμβάλλει τα μέγιστα για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του δήμου. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη 20 ημι-υπόγειων κάδων και την προσθήκη του απαραίτητου εξοπλισμού σε δύο απορριμματοφόρα.
Η δράση θα ξεκινήσει πιλοτικά από το Πολύκαστρο και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.
Τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του έργου είναι πολλά και σημαντικά, με κυρίαρχο την προστασία της δημόσιας υγείας.
Οι εικόνες με τους υπερπλήρεις από σκουπίδια κάδους στις πλατείες θα αποτελέσουν παρελθόν.
Οι σύγχρονοι ημι-υπόγειοι κάδοι κατασκευασμένοι από ανθεκτικά υλικά, δεν επιτρέπουν διαρροές υγρών αποβλήτων. Τα απορρίμματα δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και αναφορικά με την χωρητικότητα τους είναι σχεδόν τετραπλάσια των συμβατικών κάδων.
Συγκεκριμένα ένας υπόγειος κάδος μπορεί να έχει χωρητικότητα 3.000 lt, ενώ ο τροχήλατος συμβατικός μόλις 700 lt. Είναι αντιληπτό το πλεονέκτημα της εξοικονόμησης χώρου, αφού θα οι μειωθούν οι υπάρχοντες κάδοι.
Η δράση αυτή θα μειώσει επίσης το λειτουργικό κόστος του προγράμματος αποκομιδής της υπηρεσίας καθαριότητας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.