Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Πολύκαστρο : Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστου Γκουντενούδη στην 8η Eτήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Συμμετοχή Δημάρχου Παιονίας κ. Χρήστου Γκουντενούδη στην 8η Eτήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
Ο Δήμαρχος Παιονίας παρεβρέθηκε στις εργασίες της 8ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Χερσόνησο Κρήτης.
Κατά την παρουσία του εκεί είχε συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων με συναδέλφους από άλλους Δήμους της χώρας και της Γερμανίας για θέματα ανάπτυξης, λειτουργίας των οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και λοιπά θέματα εργασίας.
Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Γκουντενούδης συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του Δήμου Rhinfelden π. Δήμαρχο κ. Rolf Karer και συμφώνησαν να υπάρξουν και άλλες επισκέψεις στελεχών των δύο Δήμων για περαιτέρω ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών με σκοπό στο εγγύς μέλλον να υπάρξει και αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνδιάσκεψης ψηφίστηκε η κοινή διακήρυξη η οποία έχει ως κάτωθι :

Κοινή Διακήρυξη

της Όγδοης Ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
που έλαβε χώρα στην Χερσόνησο (Κρήτη)

από την 1η έως την 3η Νοεμβρίου 2018


1. Η 'Όγδοη Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV VΙΙI) έχει το σύνθημα:

Από τον μύθο της Ευρώπης, μην Ευρώπη της πράξης

2. Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αμφότερων των χωρών υποστηρίζουν η Ευρώπη να αποκτήσει σε όλα τα κράτη-μέλη της 'Ένωσης μια δυνατή βάση τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Ευρώπη πρέπει να στρέψει την προσοχή της και πάλι σε ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά της: τους Δήμους της, τις Επαρχίες της και τις Περιφέρειές της. Η ενδυνάμωση και ανάπτυξη αυτών, με τις ιδιαιτερότητες και τις δυνάμεις τους, και η διατήρηση της αυτονομίας και αυτοτέλειάς τους, αποτελεί αποφασιστικό στοιχείο για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.