Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Κιλκίς : Ο δρόμος προς την Δημαρχία ....

Παρότι δεν γνωρίζει κανείς πότε ακριβώς θα γίνουν οι εθνικές εκλογές και βρισκόμαστε 7 μήνες μακριά από τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές του Μαΐου θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το πολιτικό σκηνικό στο Κιλκίς ενεργό.


Σε επίπεδο εθνικών ψηφοδελτίων, υπάρχει ο εκλεγμένος από το 2012 Γ. Γεωργαντάς, ο κος Κ. Κιλτίδης και η νεαρά Ν. Σωτηριάδου. Στα αυτοδιοικητικά, στον Δήμο Παιονίας, ο σημερινός Δήμαρχος Χρ. Γκουντενούδης θα είναι ξανά υποψήφιος και φέρεται ως το φαβορί να ξανακερδίσει το Δήμο. Στον Δήμο Κιλκίς οι υποψηφιότητες φτάνουν περίπου… τις 10. Μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων είναι από την πλευρά της κεντροδεξιάς ο δικηγόρος και πρόεδρος του δημοτ. συμβουλίου Δ. Κυριακίδης και ο δάσκαλος Αν. Καζαντζίδης.

Με το ΚΙΝΑΛ, μα και με ισχυρά ανοίγματα στην δεξιά, αναμένεται να κατεβεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης. Ενδεχόμενες γαλάζιες υποψηφιότητες αναμένεται να προέλθουν από τους νυν αντιδημάρχους, Δ. Τσαντάκη, Αντ. Μανουσαρίδη, Χρ. Πιπερίδη και Αιμ. Νικολαΐδη, όπως κι από το δημοτ. σύμβουλο Θ. Βαφειάδη. Ακούγεται και το όνομα του πρ. Προέδρου ΝΟΔΕ Κ. Βιολιτζή. Πληροφορίες κάνουν λόγο για «ισχυρό το ενδεχόμενο προεκλογικών συμπτύξεων» ελέω Κλεισθένη.

Σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων κινούνται έντονα η δικηγόρος Αν. Ανανιάδου, ο οικονομολόγος Μ. Θεοχαράκης και ο επικοινωνιολόγος Θωμάς Χ. Μαρκόπουλος. Νέοι, που έχουν δώσει το στίγμα τους ήδη στην τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.