Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΙΟΝΙΑ : Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η 107η επέτειος της Απελευθέρωσης της Παιονίας στην ιστορική έδρα του Δήμου, την Γουμένισσα.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η 107η επέτειος της Απελευθέρωσης της Παιονίας στην ιστορική έδρα του Δήμου, την Γουμένισσα.
Ο εορτασμός ξεκίνησε με επίσημη δοξολογία που χοροστάτησε
ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμένισσας, Αξιούπολης & Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την καθηγήτρια του Γυμνασίου Γουμένισσας κ. Δέσποινα Δελίδου.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πλατείας Μακεδονομάχων και παρέλαση σχολικών τμημάτων.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Καράογλου Θεόδωρος ως εκπρόσωπος Κυβέρνησης, ο δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης,, ο πρόεδρος της Γουμένισσας κ. Αστέριος Τάτσης, αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Βεργίδης Αντρέας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Νίκος Καπουτζής οι αντιδήμαρχοι κ. Αθανάσιος Τζούρτζος, Ευάγγελος Νίτσης και Γιάννης Συμεωνίδης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Νατάσα Σωτηριάδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαρία Παλάνη, Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, Γιάννης Αλίρης και Βασίλης Τάσιος, ο Διοικητής της 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας, ο Διοικητής Αστυνομίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, πρόεδροι Κοινοτήτων, κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας με θέμα: « Από την ένδοξη απελευθέρωση της Μακεδονίας με τους Βαλκανικούς πολέμου, στην επαίσχυντη Συμφωνία της Πρέσπας» με ομιλητή τον Δρ. Βενιαμίν Καρακοστάνογλου και εμφάνιση της χορωδίας του πολιτιστικού συλλόγου «οι Παίονες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.