Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Παιονία: Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού






















Στις 2 Σεπτεμβρίου ο πληθυσμός του camp της Νέας Καβάλας διπλασιάστηκε «προσωρινά», με τη μεταφορά χιλίων αιτούντων άσυλο από τη Μόρια της Λέσβου και την εγκατάστασή τους σε σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας.Η δέσμευση που είχε δοθεί τότε ήταν πως αυτό θα διαρκούσε το πολύ για τρεις εβδομάδες, μέχρι την ολοκλήρωση εργασιών σε υπό κατασκευή νέες δομές. Σήμερα ήδη διανύουμε την έκτη εβδομάδα από τότε και οι μετανάστες όχι μόνο δεν μετακινήθηκαν, αλλά υπάρχουν πληροφορίες για μεταφορά νέου αριθμού μεταφερόμενων από τα νησιά.

Ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, έχει διατυπώσει την διαμαρτυρία του με δημόσιες τοποθετήσεις και την Παρασκευή αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο. Σημειώνεται πως ο ίδιος από την αρχή είχε προειδοποιήσει πως η δομή δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών, λόγω κυρίως μη επάρκειας του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης.


nea_kabala2.jpg

Επιπρόσθετα, η περιοχή της Νέας Καβάλας είναι εκτεθειμένη σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως έδειξε η πρόσφατη κακοκαιρία, όταν ισχυρός Βαρδάρης σάρωσε τις σκηνές των προσφύγων και ξήλωσε 70 απ΄αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.