Σάββατο 18 Απριλίου 2020

ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ : «Αντιπλημμυρικό έργο Αγίου Πέτρου»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Το Αντιπλημμυρικό του Αγίου Πέτρου, ένα έργο πρώτης προτεραιότητας που απασχολεί την επικαιρότητα του νομού για 13 και πλέον χρόνια, οδεύει προς υλοποίηση μετά από την καταλυτική παρέμβαση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά.

Το έργο έχει ενταχθεί στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά για να προχωρήσει απαιτείτο μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων . Τον Ιανουάριο του 2019 ο Αντιπερειφεριάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης υπέβαλε αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την εξαίρεση του έργου από την υποχρέωση περιβαλλοντικής αδειοδότησης, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του.
Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο κ. Βεργίδης γνωρίζοντας την σπουδαιότητα του έργου και διαπιστώνοντας ότι το αίτημα του Αντιπερειφεριάρχη έχει τελματώσει στην γραφειοκρατία του Υπουργείου , ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Γεωργαντά προς τον συνάδελφο του Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη προκειμένου να εγκρίνει την εξαίρεση .
Με την υπογραφή της εξαίρεσης από τον κ. Χατζηδάκη το έργο προχωρά για υλοποίηση καθότι υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.