Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ: Λύσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Γουμένισσας


«Λύσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Γουμένισσας και αναπτυξιακό προσανατολισμό για τον ορεινό όγκο του Πάϊκου δρομολογεί το τεχνικό πρόγραμμα του 2021, της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας»
Το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 για την δημοτική ενότητα Γουμένισσας είναι το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ) που έχει καταρτίσει ο Δήμος Παιονίας τα τελευταία 6 χρόνια.
Ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης πριν αναλάβει την διοίκηση του δήμου, είχε αναφερθεί πολλές φορές στη ΣΑΤΑ που λιμνάζει αναξιοποίητη στα ταμεία του δήμου και σε ένα μόλις χρόνο διοίκησης το απέδειξε εμπράκτως υποβάλλοντας ,για το δήμο Παιονίας, τεχνικό πρόγραμμα για το 2020 ύψους 852.900 ευρώ και για το 2021 τεχνικό πρόγραμμα ύψους 1.810.600 ευρώ. Τα τεχνικά προγράμματα 2020 – 2021 είναι συνολικού ύψους 2.663.500 ευρώ , ποσό που αντιστοιχεί σε ΣΑΤΑ 5 ετών.
Κατά αντιστοιχία το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 για την δημοτική ενότητα Γουμένισσας περιλαμβάνει έργα και προμήθειες για την πόλη και τα χωριά της δημοτικής ενότητας που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Έργα οδοποιίας , σημειακών παρεμβάσεων , αναπλάσεων, την κατασκευή του ανατολικού περιφερειακού δρόμου από το ύψος του βενζινάδικου έως τον Άγιο Τρύφωνα που θα δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Γουμένισσας και την μελέτη κατασκευής της Συμμαχικής Οδού Γουμένισσας – Καστανερής που θα ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική του ορεινού όγκου του Πάϊκου.
Ενώ από την ετήσια ΣΑΤΑ του δήμου Παιονίας που είναι 516.000 ευρώ στην δημοτική ενότητα Γουμένισσας αναλογούν 111.000 ευρώ, το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής ενότητας για το 2021 φθάνει τις 438.500 ευρώ.
Για την δημοτική ενότητα Γουμένισσας; το 2021 τα συνεχιζόμενα και τα νέα έργα προϋπολογίζονται σε 610.732 ευρώ.
Παράλληλα με τα έργα του τεχνικού προγράμματος θα γίνουν συντηρήσεις σχολείων, συντηρήσεις ύδρευσης και άρδευσης , αγροτική οδοποιία και σημαντικά έργα ανάδειξης και προβολής των φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής,
Η διοίκηση του δήμου Παιονίας, τηρώντας την προγραμματική της δέσμευση, κατάρτισε τα τεχνικά προγράμματα του 2020 -2021 συνθέτοντας τις προτάσεις που έκαναν τα κοινοτικά συμβούλια με τις διαπιστωθείσες από τις υπηρεσίες του δήμου ανάγκες των πολιτών, σε συνδυασμό με το όραμα της για την υλοποίηση έργων που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.